Constructio Academica

În perioada 12 noiembrie – 10 decembrie 2007, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România – ANOSR – a desfăşurat Proiectul Naţional “Constructio Academica”. Proiectul s-a desfăşurat simultan în 13 centre universitare din ţară şi a avut în cadrul lui o serie de evenimente naţionale menite să conştientizeze studentul de statutul său în cadrul comunităţii academice şi să creeze un cadru favorabil unui învăţământ de calitate.

Campania a fost gândită şi adaptată în funcţie de nevoile studenţilor, având ca suport următoarele linii de acţiune: reprezentarea studenţilor, învăţământul centrat pe student, calitatea în educaţie. Astfel, în cadrul campaniei s-au organizat următoarele evenimente:

– Training „Sisteme democratice de reprezentare a studenţilor”
– Campanie de conştientizare şi informare „Caută-ţi reprezentantul!”
– Training „Reprezentare şi negociere”
– Lansare site-uri
– Campanie „Transparenţă în universităţi”
– Training of Trainers (ToT) Bologna
– Campanie „Profesorul Bologna”
– Gala de premiere „Profesorul Bologna”
– Publicarea materialului informativ „Satisfacţia studenţilor”
– Concurs de creaţie „Studenţi satisfăcuţi”

Devenită deja o tradiţie pentru aducerea studentului mai aproape de mediul academic românesc, Constructio Academica se prezintă ca o continuare a Campaniei „Săptămâna Bologna in Universităţi”, campanie ce a castigat premiul I la Gala Societăţii Civile, la secţiunea Educaţie şi Cercetare.

Prin această campanie, ANOSR şi-a propus să arate că activitatea pe care voluntarii din această structură de reprezentare o întreprind înseamnă mult mai mult, înseamnă a schimba paradigme de gândire şi a stimula reformele din mediul academic. ANOSR a arătat că noi ştim cum, avem responsabilitatea şi putem să Reprezentăm Viitorul!

Lansarea oficială a acestui proiect naţional a avut loc duminică, 11 noiembrie 2007, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *